Villanyóra jelentősége a megfigyelő kameráknál

Villanyóra jelentősége a megfigyelő kameráknál

Mi az, amire biztos, hogy csak nagyon ritkán gondolunk, általában havonta maximum egyszer? Sok ilyen dolog van, de köztük szerepel a villanyóra is! Mégis mi köze van a villanyórának a kamera rendszerekhez? Nagyon is sok!

Családi házaknál, társasházaknál és a legtöbb helyen a villanyóra szekrény könnyen hozzáférhető helyen van.
Van olyan, ahol kettő mérőóra is van, és az egyik kint az utcafronton található, hogy tűz / csőtörés esetén az illetékes szervek emberei könnyedén áramtalanítani tudják az ingatlanunkat.

Ritkán gondolunk viszont bele, hogy ez vagyonbiztonság szempontjából igen nagy kockázati tényező, hiszen elég egy biztosíték lekapcsolása és máris áram nélkül maradhat kamera rendszerünk, mely - szünetmentes UPS egység nélkül - azonnal abbahagyja a képrögzítést és megfigyelést.

Így, tehát már nem tud bizonyítékot képezni, felvételt készíteni és távolról sem fogunk tudni betekinteni, rátekinteni kameráinkra.


Ezért mindenképpen javasolt hasznos kiegészítő kamera rendszereink, megfigyelő kameráink áramellátását UPS szünetmentes egységgel megoldani, hogy akár várt vagy váratlan üzemszünet esetén is megfelelően hosszú időn át biztosíthassa kamera rendszerünk működését!

Továbbá, ha könnyen hozzáférhető a villanyóra, mindenképpen érdemes azt is megfigyelni egy kamerával, hogy már a lekapcsolásról is készülhessen videó felvétel, bizonyíték.

Kapcsolódó bejegyzések