Vajon milyen kamera rendszert érdemes megvennie?

Vajon milyen kamera rendszert érdemes megvennie?

Rettentő gomba módon nyílnak az újabbnál újabb biztonságtechnikai webáruházak, boltok, kiskereskedések. Ez az a milliárdos iparág, amit nem érintett negatívan a válság, nem állt meg a fejlődése, sőt soha nem látott mértékben növekszik, sorra vásárolják a megfigyelő kamera rendszereket. Segítünk kikerülni a buktatókat, ami egy rosszul megválasztott termék miatt leselkedhet ránk.

Több tucat cég importál Kínából "noname" terméket, amit Magyarországon kitalált márkanevekre címkéznek. Mindenki igyekszik talpon maradni, és a legnagyobb fegyver a kereskedők kezében az árverseny!

Most gondolhatja a kedves vásárló, "hogy ez miért baj", nekem csak jó, ha minden kereskedő "letolja a gatyáját", és olcsón kapom meg a kívánt terméket.

Igen, ezzel önmagában nem lenne gond, viszont többnyire mégiscsak van... Vegyük nagyító alá a "kívánt termék" jellemzőit!

Lehet, hogy szerencséje lesz és egy normális terméket sikerül megvennie, egy normális importőrtől, akinek nem a "sufniban" van a szakszervize, és letesztelt minőségi termékhez jut.

Ám amire érdemes vigyázni:  

Van olyan importőr, aki csak a "legolcsóbb legyen a piacon" címszóval behozza termékeit és azt adja el, egy az egyben.

Így vásárolható például olyan rögzítő, amit le sem fordítottak magyar nyelvre, hiszen az importőrnek nem éri meg vele vesződni, nincs hozzá magyar nyelvű felhasználói kézikönyv, mivel az is drága lenne.

Ezt még sokan elviselik, mert ma már "mindenki tud angolul", de azért fontoljuk meg a megfigyelő rendszer rögzítőjének megvásárlása előtt, hogy akarunk-e vesződni idegen nyelven, azért a pár %-nyi árelőnyért?

Olyan is előfordul, hogy jutott magyar nyelv a DVR menübe, és máris büszkén lehet eladni… De jobban megnézve a rendszert, ami ma már elvárható: hogy legyen egy jó CMS menedzselő program a rögzítőhöz. Hát itt pont nincs, csak valami kínai vagy éppen angol verzió, ami a távoli megfigyelést használhatatlanná teszi, vagy éppen a távoli számítógép böngészőjével nem akar sehogy sem együttműködni az a vacak, vagy a mobilon nem megy, stb. Ez is lehet igen bosszantó…

Biztonsági kamerákról

Sok érdekes nevű, olcsó márka kering a piacon és ugye laikusként "ez is azt tudja, mint az", de ez olcsóbb ezt megveszem döntési mechanizmus szokott lejátszódni.

Aztán hamar kiderül, hogy szemcsés a kép, vagy tönkremegy a kamera vagy "ufók" rajta az emberek, mikor bekapcsol a kamerában az infra, és járhatunk folyamatosan a szervízbe, vagy csak bosszankodunk vele…

Javasoljuk, hogy mindenképpen olyan kamera rendszer "márkát" válasszon otthonra, amit több telepítő cég is használ, telepít, ugyanis a szerelők nem szeretnek hibát javítani, mert az idő és pénz kiesés, és inkább a megbízható, stabil kamerákat, rögzítőket telepítik, amivel nincs sok baj. Főképpen igaz ez a még nagyobb léptékben fejlődő IP kamera iparágnál...

Ezért is fordul elő az, hogy megveszi a legolcsóbb rendszert, de senki nem hajlandó feltelepíteni Önnek azt a márkát, mert egy telepítő sem a maga ellensége, ezért vagy horror áron vagy nem is vállalja a kihívásokkal való küzdelmet.

Mivel a szerelők több rendszert telepítenek, mint az, aki otthonra vásárol, és nem elfogultak, mint az eladó az üzletben, nézze meg Ön is pár szerelő weboldalát, és ha olyan márkát akar megvenni, amit egy szerelő sem telepít, kérdezze meg magától, ha ez ilyen olcsó, akkor a mesterek miért nem ezt a márkát választják?

Kameratelepítésben jártasként elmondhatjuk, hogy cégünk sok márkát kipróbált, letesztelt. Különböző megbízások kapcsán volt tapasztalatunk olyan rendszerekkel is, amelyet cégünk nem forgalmaz. A gyakorlatban hamar kiderül, melyek azok a legfőbb kritikus pontok, amelyek alapján megítélhető, hogy az adott kamera rendszer megbízható, jó minőségű vagy sem.

Weboldalunkon található termékpalettát úgy alakítottuk ki, hogy kizárólag megbízható márkákból válogattunk, melyeket jó szívvel ajánlunk akár Szereld magad csomagban, akár cégünk által telepítve.

Bizonytalan, kérdése lenne? Keressen bizalommal, és szakértő segítség várja!

Kapcsolódó bejegyzések