Szereld magad okosan kamera rendszer telepítési javaslatok

Szereld magad okosan kamera rendszer telepítési javaslatok

Mielőtt nekiállnánk fix helyre felrögzíteni kameráinkat, előtte vegyünk elő egy papírt és skicceljük fel a védendő ingatlan/terület térképét, és rajzoljuk be a kamerák lehetséges helyét. Gondoljuk meg, hogy mit szeretnénk megfigyelés alatt tartani, hogy nyílászáróinkat védenénk vagy a területet, kaput figyelnénk-e meg.

Vegyük figyelembe a térvilágításokat, ne irányítsuk a kamerákat a világítótestekre, inkább a fényforrás alá, mögé telepítsünk kamerát, hogy előnyt kovácsoljunk lámpáinkból és ne akadályozzuk a kamerák szabad belátását. Mindenképpen hasznos, ha kameránkat segíti egy fényforrás esetleg egy mozgásérzékelős lámpa, mivel éjszaka sokkal gyengébb minőségű képet kaphatunk egy teljesen sötét területről, mint egy részben vagy egészben megvilágítottról.

Hasonló a helyzet a direkt napfénnyel, igaz a legtöbb kamera rendelkezik napvédő pajzzsal, de mindenképpen célszerű a kamera direkt napfénybe nézését (állítást) elkerülni, mert könnyen rongálódhat a kameránk szenzora.

Illetve még könnyen előforduló telepítési hiba lehet infraledes kameráknál, hogy ha két kamerát a lencséjükkel szembe telepítünk, mivel mindegyik kamera érzékelni fogja a másik kamera infraledeinek fényét, és elfogja vakítani a kamerát, mintha csak egy ledes elemlámpa lenne a szomszédos kamera, és azzal világítanánk pont a kamera optikájába.

Kapcsolódó bejegyzések