Rackbe vagy nem rackbe ez itt a kérdés?!

Rackbe vagy nem rackbe ez itt a kérdés?!

Megfigyelő rendszer telepítésénél céges szinten szinte mindig, de magánházak esetén is egyre gyakrabban merül fel a rack szekrény igénye. Sokan nem gondolnak bele miért előnyös a rack szekrény, ezért összefoglaltuk.

Megfigyelő rendszer fő részegysége a videó rögzítő, analóg kameráknál ez a DVR, az újabb IP kamera rendszereknél pedig az NVR. Általában a kamerák kábelei a rögzítőhöz futnak össze, illetve a rögzítőt, ha igény van rá, monitorra, tv-re kötik, és nemcsak hálózaton nézik a rögzítő képét, használják is magát a rögzítő egységet.

A feladat adott, a rögzítő egységet esztétikus és biztonságos módon szükséges elhelyezni, mégsem tehetjük a földre kamerarendszerünk „lelkét”. Magánházaknál a videó rögzítők leggyakrabban szekrénybe vagy a TV állványra kerülnek. Cégeknél viszont elengedhetetlen, hogy kulturáltan, "takarítónő" biztosan legyen elhelyezve maga az egység, hiszen egy nedves törlőrongy akár az NVR / DVR rögzítőnk meghibásodását jelentheti.

Ezért alkalmazzák a rack szekrényt, de mi is az ?

A rack szekrény egy fém lemez szekrény, melynek van egy kulccsal zárható üveg ajtaja. Igényeinknek megfelelő méretben kiválaszthatjuk, hiszen a kicsitől az óriás szinte kétajtós szekrényig minden megtalálható.

Sokan itt csodálkoznak rá a rack szekrényre, hogy ennek tényleg üveg ajtaja van? Igen, bizony. Legtöbben úgy gondolják, hogy egy zárható szekrény biztosan fizikai, mechanikai védelmet is nyújt, mintha páncélszekrény lenne… De nem páncélszekrény, olyannyira nem, hogy több rack szekrénynek akár az oldala is egy mozdulattal lepattintható, így segítve a szerelést, vagy megkönnyíti az eltulajdonítást...

A rack szekrénynek viszont soha nem az a feladata, hogy vandál biztos trezor legyen, hanem, hogy a szerelést könnyítse meg, esetleg beleszerelhető polcokkal tegye kényelmesebbé, ha több rögzítőt szeretnénk elhelyezni, vagy szünetmentes egységet, esetleg hűtést építünk bele, így védve a drága megfigyelő rendszer fő egységeinek védelmét, izzasztóbb nyári napokon.

Elmondható tehát, hogy egy rack szekrénybe való beruházás nem kidobott pénz, egyszer kell megvenni, pici biztonságérzetet ad a zárható kulcs és nem utolsó sorban, sokkal kisebb a veszélye, hogy a takarítónő, a cserfes kisgyerek vagy akár a házi kedvenc megbolygassa az ingatlan kamerás megfigyelését ellátó központi egységet.

Rack szekrényben szebben mutat!

Kapcsolódó bejegyzések