Nem költünk a védelemre, megelőzésre, csak ha baj van?

Nem költünk a védelemre, megelőzésre, csak ha baj van?

Sokan úgy gondolkodnak, hogy velük soha semmi váratlan nem történhet, eddig sem volt gond és ezután sem lesz. E gondolatmenet velejárója, hogy havi 1.000Ft-ot sem költünk a biztonságra, sokan évi 1.000Ft-ot sem.

A mai világban is vannak olyan települések falvak, ahol nincsen bűnözés, elképzelhető, hogy van olyan kis falu, ahol mindenki ismer mindenkit, és nem járnak idegenek a településen. Akik ilyen településen élnek, szerencsések lehetnek, mert a betörésből származó bűncselekményeknek jóval csekélyebb az esélye...kivéve addig a napig, amíg egy dráma meg nem rázza a falu lakóit...

A cikk folytatása előtt tekintsen meg egy érdekes videót, mindössze néhány perc:

Többen most nevetve szólalnak fel magukban, hogy bizony van riasztójuk a házon már vagy húsz éve, és soha nem történt semmi.

Igen ám, de ne felejtsük el, hogy a riasztók nagytöbbségét úgy építették be, hogy akkor védje a házat, ha nem vagyunk otthon.

Tehát csekély számban vannak sajnos, de ma már szerencsére egyre többen, akik héjvédelmet is szereltettek riasztó rendszerükbe és éjszakára is magukra tudják riasztani a házat.

A legtöbben viszont ma még úgy fekszenek le, hogy nincs beriasztva lakásuk, otthonuk, sőt úgy is mennek el otthonról…

Ezért is érdemes kültéri megfigyelő kamera rendszert telepíteni, hogy bűncselekmény esetén legalább bizonyítékot képezzen a kamera felvétele. Jobb esetben pedig elriasztó hatással bír, és nem választják otthonát célpontként, inkább továbbkeresnek egy könnyebb, kevésbé kockázatos célpontot, amely nincs védelemmel (kamera, riasztó) ellátva.

Beszéltünk már egy bizonyos "hálószobai kütyüről", az Android boxról. Ez segítheti a legtöbbet, ha szokatlan éjszakai neszre lesz figyelmes... hiszen nem kell papucsban kimennie védtelen, elég csak a TV-t, monitort bekapcsolnia, hogy körbenézzen a ház körül, hogy nincs-e illetéktelen behatoló…

Ma már szinte egy átlagos bicikli áráért vehet egy komplett szereld magad kamera rendszer csomagot, melyet könnyedén akár saját maga is feltelepíthet otthonának, üzletének védelmére. Viszont ismerve a hazai viszonylatokat, sajnos gyakran ilyenkor szólal meg az a kis hang, aki jelzi, hogy "felesleges kiadás, hiszen eddig is megúsztam…" Mindannyian jártunk már úgy, hogy valamit halogattunk, míg végül lemaradtunk róla, vagy már késő bánat volt, hogy elmulasztottuk! A családja védelme többet ér, mint elodázni a kismértékű befektetést!

Reméljük és kívánjuk is, hogy minden kedves Olvasónkat kerülje el a nem várt és nem kívánt esemény, betörés, lopás, rablás, de bízunk benne, hogy sikerült felhívnunk figyelmét arra is, hogyha Ön nem költ a saját vagyonbiztonságára, akkor elméletben, nagyobb kockázatnak teszi ki értékeit, szeretteit és Önmagát is.

Kapcsolódó bejegyzések