Mit figyeljek meg a biztonsági kamerákkal?

Mit figyeljek meg a biztonsági kamerákkal?

Üzletünk, otthonunk bejáratának figyelése elsődleges, mivel a behatolások több mint 50%-a a bejárati ajtókon történik, mindenképpen érdemes kamerával is védeni, illetve monitorozni, rögzíteni a bejárati ajtón be és kilépő személyeket. Illetve érdemes a többi nyílászárót, ablakainkat, erkély ajtóinkat is kamerával védeni, amivel csökkenthető a behatolás kísérlete, illetve bizonyíték képezhető, hogy az esetleg keresett, elfogott személy, nem csak a foci labdáját kereste a kertünkben, hanem feszegette, feltörte nyílászáróinkat és besurrant a házunkba.

Illetve érdemes gondolni a nem az ingatlanban lévő értékeinkre is. Előfordulhat ugyanis, hogy a bűnelkövetők nem az ingatlanba akarnak behatolni (megfelelő ingatlan biztonság esetén, rácsok, riasztó, kamerák stb.) hanem a sokkal védtelenebb, esetleg nyitott garázsunk, fészerünk a célpont, ahonnan akár könnyedén eltulajdoníthatják, gépjárművünket, drága munkagépeinket vagy kerti gépeinket is.

Üzletek esetében, ahol van készpénz forgalom, mindenképpen érdemes a pénztárgépet és a készpénz cserét nyomon követni egy nagyfelbontású kamerával vagy egy változtatható látószögű kamerával, melyek segítségével jó minőségű felvételt, képanyagot kaphatunk a bankjegyekről, így kizárva a kockázatot és a tévedést, vitát, hogy más bankjegy került átadásra, mint amit állítanak.

Kapcsolódó bejegyzések