Miért válasszunk IP kamera rendszert?

Miért válasszunk IP kamera rendszert?

A megfigyelő rendszerek életünkben egyre jobban előtérbe kerülnek, védjük velük otthonunkat, biztonságban tudjuk szeretteinket és értékeinket. Hiszen milyen célt szolgál a biztonsági kamera?

  1. Elrettentő (a házfalon vagy üzletben elhelyezett kamera visszatarthatja a bűncselekmény elkövetését tervező betörőt)
  2. Online megfigyelés (okos eszközökre optimalizált kamerákkal a távolból is könnyen, gyorsan ellenőrizheti a megfigyelt területet, adott esetben a kollégák munkavégzési metódusát)
  3. Bizonyíték (ügyfélkiszolgálásnál időnként felmerül a tévedés lehetősége, pl. nagyobb címlettel történő fizetés esetén. Vitás helyzetben a felvétel visszanézhető.)
  4. Jogsérelem, bűncselekmény alkalmával perbeli bizonyíték (lopás, rablás, betörés cselekmények bírósági bizonyítása)

Azokban az esetekben, amikor bizonyítékként használjuk a felvételt, rendkívül fontos, hogy a kamerától távolabbi részletek is pontosan felismerhetőek, beazonosíthatóak legyenek (mint arc, bankjegy, rendszám felismerése). Ezért legalább a stratégiailag fontos helyeken célszerű a nagyfelbontású, HD IP megfigyelő kamera rendszert alkalmazni. Napjainkban már képesek vagyunk vegyes rendszerek építésére, ami azt jelenti, hogy például egy meglévő analóg rendszer esetében nem szükséges az egészet kidobni, hanem bővíthető, vagy igény szerint egyes elemei cserélhetőek a magasabb képminőséget nyújtó IP kamerákra. Ez lehet egy pénztárcabarát megoldás, vagy egy egyedi igényekre szabott, optimalizált rendszer kiépítése.

Amennyiben érdekli, hogy mi a valós különbség a régebbi analóg és a korszerűbb IP kamerarendszerek között, olvasson tovább.

Kapcsolódó bejegyzések