Kütyü, amit imádni fog a hálószobában…

Kütyü, amit imádni fog a hálószobában…

Nos, rossz, aki rosszra gondol…:), de most a kamerarendszerhez használható, „hálószobai” kütyüről lesz szó! Több ügyfelünk kérte már a hálószobába a rögzítőt, azért hogy a hálószobai TV-re lehessen rákötni a rendszert, és ha éjszaka zajt hall, vagy ha csengetnek, egy gombnyomásra ránézhessen a kamerákra, hogy minden rendben van-e.

Ez az igény tényleg hasznos, de a rögzítőnek, nem feltétlen a hálószobában a helye…
Ugyanis sokan csak akkor jönnek rá (mikor már beszereltették), hogy a winchester duruzsolása, meg a ventilátor pörgése zavarja őket nyugodalmas éjszakájukban, pihenésükben.

Mi lehet a megoldás?

Tudunk jobbat, mint 10-15m-es HDMI kábelt átvezetni a másik szobából, vagy levezetni a padlásról - egy tekintélyes méretű lyukkal - a plafonon keresztül (hiszen a HDMI feje és a VGA csatlakozó is nagyfejű)!

Válaszunk az androidos TV box, mely akár wifi, akár vezetékes kapcsolattal könnyedén csatlakoztatható a routerhez, illetve HDMI-vel a televíziónkhoz. Kis helyet foglal és rendkívül sokoldalúan, egyszerűen kezelhető.

A hálózatba „beültetés” után, már csak a rögzítő rendszerünk androidos szoftverjét kell letöltenünk a google play-ről, majd pár kattintás után készen áll a boxunk, hogy a rögzítő képét megjelenítse TV-nken.

Mivel kezeljem a TV boxot ?

Egérrel vagy billentyűzettel kezelhető, mindkettő kezelőből vezeték nélkülit vagy bluetooth-osat is használhatunk.

Az android TV box-szal megoldottuk a feladatot, hogy vezeték nélkül (wifin) HDMI kapcsolattal, folyamatosan és hangtalanul legyen eszközünk rácsatlakozva a megfigyelő rendszerre, és elég csak egy kattintás a tv-n hogy megjelenjen rajta a kamerák képe.

Jól hangzik, de mit tud még?

Egyszerűen az android TV box, egy hatalmas képernyőjű tabletet varázsol televíziónkból, és segítségével akár a TV képernyejőn böngészhetünk az interneten. Sőt a kütyü beépített mikrofont és egy 2 MPixes kamerát is tartalmaz, így skypolhatunk, hatalmas „mozi élménnyel” beszélgethetünk távoli barátainkkal, családunkkal.

Ha már moziról van szó, elég pár kattintás, hogy a DVD lejátszónkat örökre elfelejtsük…

Ugyanis a kis kütyü (android TV box) együtt tud dolgozni otthoni NAS-unkkal, melyre feltöltött filmeket (zenét, képet, stb.) a helyi hálózatunkon keresztül „leszipkázva” megjeleníti TV-nk képernyőjén.

Így „online” otthoni műsortárat kialakítva egy tökéletes multimédiás központot kapunk.

Ha Önnek nincs NAS otthon akkor sem marad le erről az élményről, mert USB pendrive-ra vagy akár mikro SD kártyára feltöltött tartalmat is könnyen lejátszhat a boxon.

Kapcsolódó bejegyzések