Kamera táp adapter mókus interjú

Kamera táp adapter mókus interjú

Vajon, mit tudhat jobban egy mókus a kamera rendszerekről, mint a kameraárusítók többsége?

A mókus jó tulajdonságai közé tartozik az, hogy gondol a jövőre és tartalékot tud képezni.

Az olcsó tucat-kamera szetteknél viszont ez egyáltalán nincs így, vagyis táp adapter szempontjából egész biztosan nem!

Miért fontos ez most?

A kamerák működésük közben fogyasztanak valamennyi feszültséget. Az olcsóbb típusok többnyire nappal 350mA, éjszaka pedig 500mA-t vesznek fel. Egy 4 kamerás szettnél ez maximálisan 2A fogyasztást jelent.

Így sok tucat-kamera árusítónál, kamera szettnél, egy 4 kamerás rendszer mellé pontosan egy 2A-es kamera táp adaptert adnak. (Mi, a kamerarendszer.com-nál természetesen minimum 3A kamera tápegységet adunk a minimum 4es kamera rendszerek mellé!)

A 2A kamera táp adapter látszólag éppen jó a komplett 4 kamerás rendszer esetében, és vélhetőleg mintegy 365napig, a garancia leteltéig, megfelelően működik, majd érthetetlen hibákat generál, vagy végleg tönkremegy. Mi ennek az oka?

A kamera táp adapterek nagyon nem szeretnek 100%-on dolgozni, ezért a nagyon gagyik akár perceken belül feladják a harcot.

A másik szokása a táp adaptereknek, hogy idővel veszítenek teljesítményükből, akár a 2 éves 3A tápegység, amit 0-24 órában használnak, 1-1,5 ampert is elveszíthet a gyári értékéből.

Ezért a "legyengült" kamera adapter vagy akár DVR-é is, produkálhat olyan hiba jelenséget, hogy este, nem kapcsolja be a kamera az infráját, hiszen nem kapja meg a neki járó 500mA-jét.

Vagy a DVR rögzítő ugyan világít, még a programja is elindul, de nem látja a HDD-t, tehát így nem rögzíti a felvételeket sem.

Sokan ekkor HDD hibára gondolnak, de a legtöbb esetben az elgyengült táp hibája, hogy a rögzítő nem "muzsikál" megfelelően és a winchester nem tud felpörögni, elindulni.

Akkor miért árulnak 2A táppal komplett szettet?

Miért árulják a 4 kamerás szettet 2A táppal? Azért mert a 2A táp legalább nettó 700 Ft-tal olcsóbb, mint a 3A-es, az 5A-ről nem is beszélve. Mivel a laikus vásárló nem ért hozzá és bízik az eladóban, ezért Ő is boldogan megveszi, főképp, hogy így olcsóbban jut a teljes szetthez...ám később sokba kerülhet ez a néhány forintos spórolás...

Hogyan tervezzünk akkor, mire figyeljünk?

Érdemes legalább 150%-kal túlbiztosítani a vásárolandó kamera táp teljesítményét, mint amit a kameráink fogyasztanak, így a tápegység is hosszabb élettartamú lehet, mintha folyamatosan 100%-os teljesítményen kellene dolgozniuk. Továbbá 150%-os túlbiztosítás mellett, ha veszítene is erejéből 20-50%-ot, még akkor is bőven elég a kameráinknak, és így gondok nélkül, hibamentesen használhatjuk megfigyelő rendszerünket, hosszú éveken keresztül.

Bizonytalan vagy kérdése lenne? Keressen bizalommal, és szakértő segítség várja!

Kapcsolódó bejegyzések