Analóg kamerák a tv sorok mögött

Analóg kamerák a tv sorok mögött

Megjelentek az analóg biztonsági kameráknál a 800 és az 1000 TV soros kamerák, amely új falat a biztonságtechnikai piacon és igyekeznek lenyomni a torkunkon! Vajon érdemes belekóstolnunk?

Akinek még soha nem volt kamera rendszere, de szeretné most már jobban megóvni értékeit, és úgy dönt, hogy ideje lépni az ügyben, még bizonytalanabb lehet az új termékek érkezesével, mint pár hónappal ezelőtt lett volna.

Leplezetlen cikket ígértem, ezért nem fogom mézzel kenegetni az új jövevényeket.

A gyárakban kamerákból készítenek egy univerzális konstrukciót: kamera ház, optika, jelfeldolgozó, képalkotó chip - és mint gyerekkorban a legot-, úgy lehet összeválogatni, mit mivel rakjunk párba.

A jó minőségű 1,3MP optikákat, jó minőségű alkatrészekkel, érzékelővel kombinálva, eladják IP kamerának.

A jó minőségű 1,3MP optikákat, kicsit olcsóbb technikai körítésű hardverrel, meg eladják analóg 1000TV soros kamerának.

Tény, hogy a régi "vacak" 380 és 420TV soros kamerákhoz képest az 1000 TV sor már hangzásában is "üt", és képi élményben sem kell sokat győzködnünk magunkat, hogy bizony az 1000-es a nyerő.

Viszont amit sokan kihagynak a számításból, és ezért gyorsan beleugranak egy 1000TV soros kamera rendszer vásárlásába…

Hiszen árban azért olcsóbb, mint az 1,3MPix IP kamera rendszer és gyári leírás szerint ez is 1,3 MPixelt tud, akkor miért ne, azonnal kettőt?

Az analóg video szabvány "jelenleg" max. 960H ( 960 x 582 ) felbontást tesz lehetővé, amit az új sorozatú 800-1000TV soros kamerákkal nem alulról, hanem "felülről" érik el (azaz többet tudnak, de a maximum amit leadnak az ez: 960x582).

Mit is jelent ez?

Azt, hogy hiába van egy 1,3MP optikás kameránk, ha a rögzítőre rádugva nem tudja leadni a teljesítményét, "mintha lenne egy porsche 911-es versenyautónk, de csak 3. fokozatban mehetnénk vele maximum."

Nem beszélve arról, hogy a piacon keringő rögzítők maximális felbontása még nem a 960H típus ( 960 x 582 ), hanem a D1 (752 x 582), azaz az előző hasonlatnál maradva "már nemhogy hármasba, de kettesbe válthatjuk fel csak a sebességet", még kisebb teljesítményre kárhoztatva a nagyfelbontású kameráinkat.

Mi akkor a megoldás?

Amennyiben analóg kamera rendszer mellett teszi le a voksát, mérlegeljen:

- ha D1-es rögzítőt vesz, (ami max. 540TV soros kamerát tud valóságosan lerögzíteni) akkor érdemes hozzá, 550TV soros kamerától, 800TV soros kameráig bevásárolni.

- ha 960H rögzítőt vesz, 700TV soros sony effiós kameráktól, 800TV soros kamerákig érdemes összeállítani a szettet.

- ha 1000TV soros kamerán gondolkodunk, javaslom, gondoljuk tovább és inkább vásároljunk, egy 720P IP kamera rendszert, ami már valósan is képes, meg tudja jeleníteni és le is tudja rögzíteni a nagyfelbontású HD képeket.

Még mindig bizonytalan, kérdése lenne, írjon bátran vagy keressen telefonon és szakértő segítség várja Önt!

Kapcsolódó bejegyzések