10 hiba, amit el tud követni ip kamera rendszer rendelése kapcsán.

10 hiba, amit el tud követni ip kamera rendszer rendelése kapcsán.

Egy kamerarendszer kiépítése valójában egy befektetés családunk, otthonunk és értékeink védelmére. Biztonságunk megteremtése érdekében bizony egyszer mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, bár az információtechnológia folyamatos robbanásszerű fejlődésének következtében, ma már ezt jóval mérsékeltebb áron tudjuk megtenni. Egyáltalán nem elérhetetlen cél egy jó minőségű HD IP kamera rendszer, hiszen akár egy kisebb családi utazás vagy wellness hétvége árából kigazdálkodható. Mindazonáltal időnként „fáj” ezt az áldozatot meghoznunk, és természetesen keressük a számunkra legoptimálisabb megoldást. 

Mint minden befektetés vagy nagyobb kiadás döntésének meghozatala előtt érdemes alaposabban tájékozódni, mielőtt belevágnánk, és utólag ébrednénk rá, hogy súlyos hibákat követtünk el a megvalósítás során, pl. sokkal többet fizettünk egy gyengébb szolgáltatásért, néhány év múlva kezdhetjük elölről az egész beruházást, mert néhány fontos dologra nem derült fény időben, stb. 

Összegyűjtöttünk 10 hibát, amit érdemes átgondolni, mielőtt kamera rendszer telepítést választunk. A tíz hibáért kattintson a bővebben-re!

Bővebben: 10 hiba, amit el tud követni ip kamera rendszer rendelése kapcsán.

Melyek a munkahelyi megfigyelés szabályai?

Melyek a munkahyelyi megfigyelés szabályai
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) a hivatal felállítása óta eltelt időben számos állampolgári bejelentés érkezett arra vonatkozóan, hogy vajon jogos-e a kifogásolt munkahelyi elektronikus megfigyelőrendszer használata. A hatóság a bejelentések számosságára tekintettel, 2013. január 30-án ajánlást bocsátott ki, melyben részletesen kifejtve, jogszabályi hivatkozásokkal alátámasztva határozza meg a helyes gyakorlatot.
Bővebben: Melyek a munkahelyi megfigyelés szabályai?Kütyü, amit imádni fog a hálószobában…

Kütyü, amit imádni fog a hálószobában…

Nos, rossz, aki rosszra gondol…:), de most a kamerarendszerhez használható, „hálószobai” kütyüről lesz szó!

Több ügyfelünk kérte már a hálószobába a rögzítőt, azért hogy a hálószobai TV-re lehessen rákötni a rendszert, és ha éjszaka zajt hall, vagy ha csengetnek, egy gombnyomásra ránézhessen a kamerákra, hogy minden rendben van-e.

Bővebben: Kütyü, amit imádni fog a hálószobában…Vajon milyen kamera rendszert érdemes megvennie?

Vajon milyen kamera rendszert érdemes megvennie?

Rettentő gomba módon nyílnak az újabbnál újabb biztonságtechnikai webáruházak, boltok, kiskereskedések. Ez az a milliárdos iparág, amit nem érintett negatívan a válság, nem állt meg a fejlődése, sőt soha nem látott mértékben növekszik, sorra vásárolják a megfigyelő kamera rendszereket. Segítünk kikerülni a buktatókat, ami egy rosszul megválasztott termék miatt leselkedhet ránk.

Bővebben: Vajon milyen kamera rendszert érdemes megvennie?


Megéri-e kamera rendszert szereltetni?

Megéri kamera rendszert szereltetni ?Sokan felteszik a kérdést maguknak kamera rendszer vásárlása előtt! Ezért igyekszünk válaszolni rá: igen, szinte kivétel nélkül megéri! Bemutatjuk milyen nem várt buktatókat és nehézségeket rejt egy kamera rendszer telepítése, és az utánajáráson kívül milyen rejtett költségekkel kalkulálhatunk saját telepítés esetén.

Bővebben: Megéri-e kamera rendszert szereltetni?


Becsatornázná a kábeleit ?

Becsatornázná a kábeleit ?

Felvetek egy vélhetően imserős példát: kábel tv bekötése után a szerelő -a gyors munkálat után- sietve távozik, esetleg visszakiált, hogy a helyünkben becsatornázná a kábeleket... mi pedig ott állunk a plafonból csüngő vezetékekkel.

 

Kamera rendszer telepítésekor az esetek jó részében jóval több kábel esztétikus elrejtetéséről beszélhetünk, mint adott esetben a kábeltv önálló vezetékéről, ezért fontos megtudnunk, hogy milyen lehetőségeink vannak.

 

Bővebben: Becsatornázná a kábeleit ?

SZERELD MAGAD IP KAMERA RENDSZER TIPPEK ÉS TANÁCSOK

                                                                                                                                                             SZERELD MAGAD IP KAMERA RENDSZER TIPPEK ÉS TANÁCSOK

Köszönjük, hogy a kamerarendszer.com-tól vásárolt IP kamera rendszert.

Néhány tanáccsal szeretnénk segíteni, és megkönnyíteni a telepítési, szerelési munkálatokat!

Az Ip kamera rendszer a működéséhez számítógépes hálózati összeköttetést igényel. Általában az ip kamera jelkábele (a vezetékes UTP kábel) switchbe vagy routerbe csatlakozik a videó rögzítő NVR-rel egyetemben, vagy wifi routert használhatunk.

Bővebben: SZERELD MAGAD IP KAMERA RENDSZER TIPPEK ÉS TANÁCSOK

Mit figyeljek meg a biztonsági kamerákkal ?

Mit figyeljek meg a biztonsági kamerákkal

Üzletünk, otthonunk bejáratának figyelése elsődleges, mivel a behatolások több mint 50%-a a bejárati ajtókon történik, mindenképpen érdemes kamerával is védeni, illetve monitorozni, rögzíteni a bejárati ajtón be és kilépő személyeket. Illetve érdemes a többi nyílászárót, ablakainkat, erkély ajtóinkat is kamerával védeni, amivel csökkenthető a behatolás kísérlete, illetve bizonyíték képezhető, hogy az esetleg keresett, elfogott személy, nem csak a foci labdáját kereste a kertünkben, hanem feszegette, feltörte nyílászáróinkat és besurrant a házunkba.

Illetve érdemes gondolni a nem az ingatlanban lévő értékeinkre is. Előfordulhat ugyanis, hogy a bűnelkövetők nem az ingatlanba akarnak behatolni (megfelelő ingatlan biztonság esetén, rácsok, riasztó, kamerák stb.) hanem a sokkal védtelenebb, esetleg nyitott garázsunk, fészerünk a célpont, ahonnan akár könnyedén eltulajdoníthatják, gépjárművünket, drága munkagépeinket vagy kerti gépeinket is.

Üzletek esetében, ahol van készpénz forgalom, mindenképpen érdemes a pénztárgépet és a készpénz cserét nyomon követni egy nagyfelbontású kamerával vagy egy változtatható látószögű kamerával, melyek segítségével jó minőségű felvételt, képanyagot kaphatunk a bankjegyekről, így kizárva a kockázatot és a tévedést, vitát, hogy más bankjegy került átadásra, mint amit állítanak.


Milyen magasra telepítsem a biztonsági kamerát ?

Milyen magasra telepítsem a biztonsági kamerákat

Sokan egy megfigyelő kamera rendszer vásárlásakor elsőként teszik fel ezt a kérdést … "és akkor most milyen magasra szereljem a kamerát?" Természetesen érdemes olyan szerelési magasságot választani, hogy a vandálok vagy a betörők alapból a földön állva ne tudják könnyedén elérni a kameráinkat. Illetve minél magasabbra tesszük a kamerát, annál nagyobb területet képes belátni.

Javasolt minimum 2,5-3m magasra szerelni a biztonsági kamerákat. Extra tipp: amennyiben nem megoldható, hogy földről kartávolság felett szereljük fel a kamerát, érdemes egy másik kamerát is kitenni, amely rálát az alacsonyan lévő kameránkra, így átfedi, lefedi az eredeti kameránkat és ha esetleg eltávolítanák az alacsonyabban elhelyezett kamerát, arról a másik kamera felvételt készítene. Ezzel már megelőzhető a rongálás.


Kamera kábel nyomvonal építése kivitelezési tippek

biztonsági kamera rendszer kábel nyomvonal kiépítési tippek

Cégünktől minden esetben jó minőségű, kültéri kábeleket kap a kamerarendszer csomagokhoz, így nem kell attól tartania, hogy kültéri kameráihoz beltéri (nem időjárás álló) kábelt kell használni.

A kameráinkhoz szükséges vezeték, kábel nyomvonalat is igyekezzünk rejtetten elhelyezni. Sok esetben jó megoldás, amennyiben rendelkezésre áll az ingatlan padlása, hogy kültértől és az illetéktelen szemek elől védetten, rejtetten a padláson vezessük a kábel nyomvonalat, és csak a konkrét kamera telepítési helyén vezetjük ki a padlásról a kábeleket.

Másik hasznos rejtési lehetőség lehet az eresz csatorna, vagy a verébdeszka mögé rejteni a kábeleket. A kamerák és a kábelek csatlakozását, mindenképpen vízmentesen oldjuk meg; legtöbbször ajánlott a műanyag szürke kötődoboz használata a csatlakozások, kötések védelmére.